VERMEIREN



De geschiedenis van NV VERMEIREN NV
Het verhaal begint in 1957 met de opening in de Brederodestraat in Antwerpen van de nieuwe zaak 'G. Vermeiren, breukmeester, orthopedist, ziekenwagens en ziekenstoelen.' Aan elke klant werd speciale aandacht besteed, zodat hij de aangepaste rolstoel kreeg. Dat vormde toen al de sleutel van het succes.

Maar het succes bleef aankloppen bij Vermeiren; ook internationaal kwam er meer en meer vraag naar de produkten. Zo werd in 1972 de grote beslissing genomen om een fabriek te bouwen op het industrieterrein Bosduin te Kalmthout. Na een grootse verhuizing werd daar in 1973 de produktie gestart.

In 1994 werd naast de produktie in Belgie een tweede produktie opgestart in Polen; momenteel is deze produktie eenheid uitgegroeid tot de belangrijkste van de groep met een totaaloppervlakte van 24000 vierkante meter. In 2005, na een vraag van de Chinese overheid, werd de beslissing genomen een derde eenheid op te starten in Suzhoe China.

Vermeiren heeft wereldwijd ook een belangrijk distributiesysteem opgezet. Er zijn eigen distributievennootschappen. Vanaf 1988 bestond er al een distributiecentrum in Frankrijk. In 1989 kwamen Duitsland en Oostenrijk aan de beurt. In 1992 volgde Zwitserland. In 1996 werden Italië en Polen bediend. In 2003 krijgt Nederland zijn eigen verdeelpunt en sinds 2006 is dit ook het geval voor China.


Er wordt ook geëxporteerd naar andere bestemmingen. In meer dan 40 landen over de hele wereld zijn er distributeurs en agenten die de topproducten van Vermeiren verdelen, zij beschikken over de nodige voorraad voor snelle leveringen en onderdelen voor last minute aanpassingen.

Dat brengt ons bij de service na verkoop. Vermeiren hecht veel waarde om snel reparaties of verbeteringen uit te voeren, want mindervaliden kunnen nu eenmaal niet lang zonder hun hulpmiddel. In alle vestigingen beschikt men daarom over een uitgebreid assortiment onderdelen.





Vermeiren



© 2018 Vermeiren Group
RPR Antwerpen 0427 753 964




NV VERMEIREN NV
Vermeirenplein 1-15
2920 Kalmthout


@ : [email protected]